OPATIJA I RIJEKA (19.06.2021.)

140,00 kn

Kategorije: ,

Termin:
• 19.06.2021.

Cijena: 140,00kn po osobi

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Dugog Sela u 07:00h. Mogućnost ukrcaja na unaprijed dogovorenim stanicama u Zagrebu. Ugodna vožnja preko Karlovca i Gorskog kotara prema Opatiji, „kraljici Kvarnera“.

Pri dolasku, u društvu pratitelja putovanja prošetat ćemo Opatijom te posjetiti neke od njenih najpoznatijih znamenitosti: Villa Angiolina (koja je zapravo obilježila početak turizma u Opatiji, a u kojoj je danas smješten Hrvatski muzeja turizma) sa svojim prekrasnim romantičnim parkom, jednim od najljepših parkova u Hrvatskoj, sa preko 150 različitih biljnih vrsta;  šetnica Franje Josipa I. poznatija kao Lungomare simbol je Opatije. Stara je više od 100 godina i proteže se od Voloskog do Lovrana;  najpoznatiju statuu Opatije – Djevojku s galebom; Opatijski portić, najstariju opatijsku luku; hotel Kvarner, najstariji hotel na Jadranu koji je otvoren davne 1884. Bio je to prvi luksuzni hotel u Opatiji namijenjen plemstvu za liječenje plućnih bolesti; paviljon Juraja Matije Šporera, liječnika i jednog od začetnika ideje o Opatiji kao lječilištu. Izgrađen je 1900. god. i u početku je bio slastičarnica i kavana. Danas se u paviljonu održavaju izložbe, predstave i koncerti. Nakon razgleda, slijedi kratko slobodno vrijeme za vlastite sadržaje.

U ranim popodnevnim satima, nastavljamo vožnju prema Rijeci. Po dolasku, s pratiteljem putovanja razgledat ćemo najpoznatije znamenitosti naše najveće luke: Stari grad sa svojim tornjem,  ostatke rimskih mozaika, Crkvu uznesenja blažene djevice Marije, Kosi toranj, Palaču Adria, kapucinsku crkvu, HNK Ivan pl. Zajc sa svojim Kazališnim parkom, te mnoge druge znamenitosti. Saznat ćemo kako je Karolina Riječka „spasila“ grad Rijeku, koje „voće“ su francuzi poklonili katedrali sv. Vida, koja je „tajna veza“ Rijeke i Al Caponea, kakve veze Rijeka ima sa znamenitim Titanikom te još mnoge zanimljivosti.

U kasnim popodnevnim satima krećemo prema Trsatu, gdje predlažemo posjet svetištu majke božje trsatske, najstarijem marijanskom svetištu, te Trsatskom kaštelu,  jednoj od najstarijih fortifikacija u Hrvatskom primorju, s koje se pruža fantastičan pogled na grad Rijeku.

Povratak preko Gorskog kotara i Karlovca prema Zagrebu i Dugom selu predviđen je u ranim večernjim satima.


Cijena uključuje: 

  • prijevoz autobusom
  • pratitelja tijekom putovanja
  • organizaciju i realizaciju putovanja
  • osiguranje jamčevine putovanja
  • osiguranje od odgovornosti

Cijena ne uključuje:

  • osobne troškove

NAPOMENA:
Prema uputama HZJZ, putnici su dužni pri ulasku u autobus dezinficirati ruke sredstvom koje će biti dostupno na ulazu. Obavezno je korištenje maske u autobusu tokom cijele vožnje.

〉〉 Mogućnost doplate za odabir određenog sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):
• 1 red – sjedalo 3, 4 – 100 kn
• 2 red – sjedalo 5, 6, 7, 8 – 100 kn
• raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije, inače se sjedala dodjeljuju po redoslijedu uplata

• za izlet vrijede Opći uvjeti poslovanja

• organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa, ovisno o okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
• putnici su dužni voditi računa o svojim osobnim ispravama, novcu i stvarima tijekom puta. Za eventualno otuđenje, gubljenje ili oštećenje istih, organizator ne snosi odgovornost.
• minimalan broj putnika potreban za realizaciju putovanja je 40 (u slučaju manjeg broja putnika organizator zadržava pravo promjene cijene putovanja ili otkazivanja istog najkasnije 7 dana prije zakazanog termina.)

► Putovanje se smatra rezerviranim tek kada su nam dostavljeni svi potrebni podaci o putnicima.
Molimo da nas prije uplate putovanja kontaktirate na niže navedene brojeve telefona ili putem maila.
Uplaćeno putovanje za koje nisu dostavljeni podaci o putnicima, ne smatra se rezerviranim.

INFORMACIJE I REZERVACIJE

Radnim danom od 08:00–16:00h
Mob: 091/9170-423
Tel: 01/2756-158
Mail: putovanja@darojkovicpromet.hr