MAGIČNA TOSKANA (21.-28.07.2024.)

550,00 

PROGRAM PUTOVANJA:

Dan 1.

Polazak autobusom iz Dugog Sela s usputnim stanicama do Zagreba.

Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna stajanja do Montecatini termi. Po dolasku smještaj u hotel, kratki odmor i odlazak uspinjačom na Montecatini Alto – stari grad koji je smještan na brežuljku iznad Montecatini termi. Nakon uživanja u pogledu na toskanske brežuljke i razgledu mjesta, vraćamo se u hotel na večeru. Noćenje.

Dan 2.

Nakon doručka uputit ćemo se u prijestolnicu Toskane, Firencu. Središte pokreta Renesansne umjetnosti i kulture, sjedište moćnih vojvoda Medici i brojnih palača i crkvi radi kojih ima i naziv muzeja na otvorenom. Razgledati ćemo s lokalnim vodičem centar grada; katedralu  santa Maria del Fiore, krstionicu svetog Ivana Krstitelja, Giottov zvonik, Piazza della Signoria, Loggia dei Lanzi, ponte Vecchio i ostale dragulje Firence. Slobodno vrijeme za šetnju i samostalno istraživanje Firence. Firenca je nadaleko poznata i po predmetima od kože i po raznim štandovima, na kojima se možete i cjenjkati za povoljniju cijenu. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Večera u hotelu. Noćenje.

Dan 3.

Doručak. Autobusom ćemo se uputiti na izlet prema Nacionalnom parku Cinque Terre. Cinque Terre je jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta u Italiji, sastoji se od ribarskih naselja Riomaggiore, Manarola, Corniglia,Vernazza i Monterosso. U  La Speziji se ukrcavamo na vlak, a svako mjesto predstavlja jednu stanicu vlaka. Prva stanica nam je Riomaggiore gdje ćete imati slobodno vrijeme za uživanje u lokalnim proizvodima. Staza ljubavi povezuje Riomaggiore sa sljedećim selom, Manarolom koja ima prirodnu luku i vidikovac na litici s kojeg se pruža veličanstveni pogled na područje parka. Za kupanje je najpogodniji u Monterosso al Mare gdje se nalazi prava mala rivijera s brojnim plažama ispunjenim suncobranima i ležaljkama. Nakon uživanja u suncu moru i biserima Cinque Terre, povratak hotel na večeru. Noćenje.

Dan 4.

Doručak. Uputit ćemo se autobusom u trajektnu luku  Piombino te ćemo se tamo ukrcati na brod kojim ćemo ploviti do Elbe. Stanovnici je nazivaju i „Osmim kontinentom  svijeta“. Legenda kaže kako je otok  nastao kada je iz ogrlice božice Afrodite pao biser dok je pokušavala doći do svojeg voljenog Erosa. Otok je pun raznolikosti, s jedne strane su predivne plaže na kojoj se možete i kupati, dok s druge strane imate krševitu obalu i guste šume u kojima ima divljači. Otok je poznat i po brojnim restoranima koji u ponudi imaju jela od divljači i izvrsnog vina. Posjetit ćemo Portoferraio, najveće mjesto na otoku gdje se nalazi i muzej posvećen Napoleonu, kao i prekrasnu srednjovjekovnu tvrđavu koju je gradila jedna od najpoznatijih talijanskih obitelji – Medici. Slobodno vrijeme. Povratak i plovidba do Piombina i vožnja autobusom do hotela. Večera u hotelu. Noćenje.

 Dan 5.

Nakon doručka idemo na izlet u Pizu i Luccu. Posjetit ćemo Campo dei Miracoli gdje se nalazi katedrala, krstionica te kosi toranj i groblje Camposanto sa svetom zemljom. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografiranje. Nastavljamo prema Lucci koja je rodni grad slavnog skladatelja  Giacoma Puccinija poznatog po brojnim operama popit La Boheme, Turandot i ostalima. Stara gradska jezgra razvila se na mjestu rimskog foruma, a pravi dragulji gastronomije Lucce skrivaju se na piazzi Amfiteatru izgrađenim na temeljima rimskog amfiteatra. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za vlastito istraživanje i odličnu kupovinu budući da je Lucca bila središte proizvodnje svile kroz nekoliko stoljeća. Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

Dan 6.

Rani doručak, krećemo putem južne Toskane posjetiti Sienu I San Gimignano. Povijesna jezgra Siene uvrštena je na popis spomenika baštine Unesco-a i isključivo je pješačka zona. Fantastična Piazza del Campo gradski je trg  izgrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog kazališta. Najpoznatiji je po  konjskoj utrci  Palio. Razgled grada kroz brojne četvrti Siene poznate kao Kontrade i jedne od najraskošnijih katedrale Italije (ulaz u slobodno vrijeme. Ulaz se naplaćuje). Nakon Siene idemo u San Gimignano. Toskanski srednjovjekovni Manhattan, gradić moćnih kula i tornjeva gdje ćete se oduševiti očuvanošću srednjovjekovnog izgleda mjesta. Poznat po svojoj arhitekturi, osobit  po tornjevima koji se mogu vidjeti na kilometrima udaljenosti, poznat je i po čuvenom bijelom vinu; Vernuccia di San Gimignano, koje se dobiva od loze koja raste u okolici, a za one mlađe tu je i najbolji sladoled na svijetu. Povratak u hotel. Večera u hotelu.Noćenje.

Dan 7.

Doručak slobodan dan za vlastite sadržaje. Montecatini Terme poznate su po ljekovitim i termalnim izvorima i lječilištima koje su pod zaštitom Unesco-a pa predlažemo da dan provedete u najpoznatijim i najljepšim termama Montecatini, termama Tetuccio ili istražujući okolicu. Večera u hotelu. Noćenje.

Dan 8.

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Ferrari, jedan od prvih renesansnih gradova rađenih prema urbanističkom planu. Grad koji je na listi svjetske baštine Unesco-a. Šetnja gradom: Castello Estense, katedrala sv. Jurja, gradska vijećnica. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Hrvatsku u popodnevnim satima, dolazak u Zagreb u kasnijim večernjim satima.


PONUĐENE STANICE UKRCAJA PUTNIKA SU:
DUGO SELO 04:00h
SESVETE 04:15h
DUBRAVA OKRETIŠTE 04:25h
EX DIONA 04:35h
INA-preko puta Avenue molla 04:45h
Odmah pri rezervaciji javiti polaznu stanicu!

U slučaju promjene stanice putnik je dužan obavijestiti agenciju o tome 48 sata prije putovanja!

 

Cijena uključuje: 

 • prijevoz visokoturističkim autobusom
 • polupansion u hotelu s 3***
 • troškovi organizacije i realizacije aranžmana
 • razgled po programu
 • pratitelj putovanja
 • PDV

Cijena ne uključuje:

 • troškove osobne potrošnje
 • putno zdravstveno osiguranje
 • nadoplatu za jednokrevetnu sobu- 280€
 • boravišna pristojba od 2€/dan
 • fakultativne izlete
 • napojnicu za vozača i vodiča 2€ po osobi i po danu.

Nadoplata:

 • uspinjača Montecatini Alto- POVRATNA: odrasli 7,50€, djeca (6-10 g.) 4€
 • izlet autobusom u Firencu,usluga lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku za razgled grada- 20€ po osobi.
 • izlet autobusom i vlakom u NP Cinque terre dnevna karta s ulaznicom u nacionalni park, pristojbe i parkirne takse u gradu La Spenzia- 55€ po osobi.
 • izlet na otok Elbu (prijevoz autobusom, turističke takse i povratna karta za trajekt na relaciji Piombino-Portoferraio- Piombino)- 50€ po osobi.
 • izlet autobusom u Pisu i Luccu, uključene pristojbe za ulaz u gradove i parkirne takse- 20€ po osobi
 • izlet autobusom u Sienu i San Gimignano, uključena usluga lokalnog vodića na hrvatskom jeziku, pristojbe za ulaz u grad i parkirne takse- 20€ po osobi.
 • Giottov zvonik-14€
 • crkva Santa Croce-11€
 • katedralni trg Campo dei Miracoli-23€+8€ audio vodič
 • Siena katedrala-5€
 • dvorac Estense-12€

*Minimalni broj prijavljenih osoba za fakultativne izlete mora biti 30

〉 Mogućnost doplate za odabir određenog sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):
• 1 red – sjedalo 3, 4 – 15€
• 2 red – sjedalo 5, 6, 7, 8 – 15€
• raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije, inače se sjedala dodjeljuju po redoslijedu uplata

• za izlet vrijede Opći uvjeti poslovanja
• za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica
• od travnja 2017. je uvedena nova regulacija prelaska granice koja podrazumijeva skeniranje dokumenata što u nekim slučajevima može rezultirati nepredviđenim čekanjem na graničnim prijelazima, na što agencija ne može utjecati
• organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima, ovisno o okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
• putnici su dužni voditi računa o svojim osobnim ispravama, novcu i stvarima tijekom puta. Za eventualno otuđenje, gubljenje ili oštećenje istih, organizator ne snosi odgovornost.
• minimalan broj putnika potreban za realizaciju putovanja je 40 (u slučaju manjeg broja putnika organizator zadržava pravo promjene cijene putovanja ili otkazivanja istog najkasnije 7 dana prije zakazanog termina.)

► Putovanje se smatra rezerviranim tek kada su nam dostavljeni svi potrebni podaci o putnicima.
Molimo da nas prije uplate putovanja kontaktirate na niže navedene brojeve telefona ili putem maila.
Uplaćeno putovanje za koje nisu dostavljeni podaci o putnicima, ne smatra se rezerviranim.

INFORMACIJE I REZERVACIJE

Radnim danom od 09:00–17:00h
Mob: 091/9170-423
Tel: 01/2756-158
Mail: putovanja@darojkovicpromet.hr

Dodatne informacije

termin

21.-28.07.2024.