CIJENA UKLJUČUJE ULAZNICE
CIJENA UKLJUČUJE ULAZNICE

DOLINA GACKE I PEĆINSKI PARK GRABOVAČA (05.06.2021.)

230,00 kn

Kategorije: ,

Termin:
05.06.2021.

Cijena: 230,00kn po osobi

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Dugog Sela u 06:00h. Mogućnost ukrcaja na unaprijed dogovorenim stanicama u Zagrebu.
Vožnja autocestom preko Karlovca i Like u smjeru doline rijeke Gacke. Gacka dolina jedan je od još neotkrivenih dragulja Hrvatske, omeđena s jedne strane Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit, a s druge Nacionalnim parkom Plitivčka jezera. Izvorišno područje Gacke sastoji se od mnogih manjih izvora, no tri su najjača: Tonković vrilo, Klanac i Majerovo vrilo. Izvori imaju oblik jezeraca i vrlo su slikoviti. Tu se nalazi brojne stare mlinice – “malenice”, od kojih su neke obnovljene i uređene u tradicionalnom stilu. Osim mlinica, tu su i pile na vodu, stupe za stupanje i koševi za pranje sukna. Nakon panoramskog razgleda doline, posjećujemo Majerovo vrilo i Majerov mlin koji je već generacijama u vlasništvu obitelji Majer. Majerov mlin izvrsno je očuvan i još uvijek melje žito na tradicionalan način. Slijedi slobodno vrijeme za ručak ili odmaranje i uživanje u prirodnim ljepotama ovog kraja.
Nakon okupljanja grupe, nastavljamo vožnju prema Pećinskom Parku Grabovača, jedinom parku takve vrste u Europi. U pratnji stručnog vodiča, posjetit ćemo špilju Samograd. Spilja Samograd pravo je umjetničko djelo prirode i odlično mjesto za upoznavanje podzemnog svijeta. Spilja je duga oko 240 m i uživati ćete u bogatstvu oblika njezinih svjetlucavih stijena. Nalazi se u ponikvi do koje vode stepenice, a u špilji su fascinantne stube rukom uklesane u kamen. Nakon jednosatnog razgleda špilje, slijedi slobodno vrijeme za šetnju parkom. Hodajući po parku otkrivamo gotovo na svakom koraku po koji veći ili manji zapis iz prošlosti Like. Prirodne pogodnosti ovog kraja: pitka voda, vegetacijski pokrivač, klimatske i geomorfološke karakteristike, brojne špilje, bogati i raznovrsni pašnjaci i šume, omogućile su da je čovjek nastanjivao ovaj kraj od najstarijih vremena.

Povratak prema Zagrebu i Dugom Selu predviđen je oko 17:00h.


Cijena uključuje:
• prijevoz autobusom
• pratitelja putovanja
• ulaznicu za špilju

Cijena ne uključuje:
• osobne troškove

NAPOMENA:
Prema uputama HZJZ, putnici su dužni pri ulasku u autobus dezinficirati ruke sredstvom koje će biti dostupno na ulazu. Obavezno je korištenje maske u autobusu tokom cijele vožnje.

〉〉 Mogućnost doplate za odabir određenog sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):
• 1 red – sjedalo 3, 4 – 100 kn
• 2 red – sjedalo 5, 6, 7, 8 – 100 kn
• raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije, inače se sjedala dodjeljuju po redoslijedu uplata

• za izlet vrijede Opći uvjeti poslovanja
• organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima, ovisno o okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
• putnici su dužni voditi računa o svojim osobnim ispravama, novcu i stvarima tijekom puta. Za eventualno otuđenje, gubljenje ili oštećenje istih, organizator ne snosi odgovornost.
• minimalan broj putnika potreban za realizaciju putovanja je 30 (u slučaju manjeg broja putnika organizator zadržava pravo promjene cijene putovanja ili otkazivanja istog najkasnije 7 dana prije zakazanog termina.)

► Putovanje se smatra rezerviranim tek kada su nam dostavljeni svi potrebni podaci o putnicima.
Molimo da nas prije uplate putovanja kontaktirate na niže navedene brojeve telefona ili putem maila.
Uplaćeno putovanje za koje nisu dostavljeni podaci o putnicima, ne smatra se rezerviranim.

INFORMACIJE I REZERVACIJE

Radnim danom od 09:00–17:00h
Mob: 091/9170-423
Tel: 01/2756-158
Mail: putovanja@darojkovicpromet.hr